Monday, December 5, 2016

5 december 2016

Aaaaahhhhhhh....de week beginnen met een dagje vrij. Niet zo gek toch? Al zit er wellicht veel kindergekte in huis nadat Sinterklaas is langs geweest tijdens het weekend. Of komt hij pas vannacht? Tja, zoveel kinderen kunnen niet allemaal tegelijkertijd bediend worden hé...

En wat een schitterende kerststal heeft onze ouderraad daar voor onze kleuterpoort neergepoot!
Wees gerust dat onze kleuters de aanwezigheid van vooral de dieren wellicht goed kunnen waarderen. De STAL dus, maar uiteraard krijgt ook de idee van KERSTmis hiermee een fijne input.
Vlug al even meegeven dat onze kerstmarkt gepland is op vrijdag 16 december vanaf 15.15 uur!

Voor Scharrel belooft het ook een warme week te worden. Drie inspecteurs van de Vlaamse overheid strijken voor enkele dagen neer in het rustige Minderhout om de werking van Scharrel door te lichten. Aangezien we goed weten waarmee we bezig zijn, we altijd alert zijn voor onderwijsvernieuwingen en we regelmatig vanuit verschillende hoeken felicitaties mogen ontvangen voor de manier waarop we werken, zijn we er vrij gerust in. Eigenlijk zijn we zelfs blij met deze inspectieronde. Het zal ons meer bewust maken van onze sterke maar evengoed van onze minder sterke punten. En daarmee kunnen we dan weer aan de slag. Niemand is volmaakt toch?

Omdat de leerkrachten geconcentreerd zijn op deze inspectie zullen er dus wellicht wat minder spectaculaire zaken op het rooster staan en blijven we meer in ons nest.

Er wordt ook niet gezwommen deze week.
Dinsdagochtend zal vooral de kleuterschool op stelten staan: de kerststal voor de deur en sinterklaascadeaus in de klassen!
Donderdag gaan de kinderen van 5B naar het medisch onderzoek in Hoogstraten.
Vrijdag hebben de vijfdeklassers een workshop LABO (leren afval beheren op school).
Voor de eerste graad starten de kerstateliers.

En we sluiten de week af met een eerste appreciatie van onze werking door de inspectie.
Zal het een (ont)spannend weekend worden?

No comments: