Sunday, May 14, 2017

15 mei 2017

Onze eerste communicanten hebben alvast niet geklaagd over het weer op zondag. Een buitje was alvast minder dan wat werd aangekondigd.
Hopelijk kunnen we deze trend ook deze week voortzetten want de helft van onze kinderen zullen buiten leren in de plaats van op de schoolbanken. En zo hoort het toch?
De vierdeklassers trekken een week naar Oostduinkerke aan zee.
De vijfdeklassers nemen hun intrek in kasteel Insegotte in Hamoir om de streek, de natuur en de geschiedenis van de ridders te ontdekken.
De zesdeklassers brengen een tegenbezoek aan hun kameraden in Neufch√Ęteau. Een spannende week leven in een Franstalig gastgezin!

De oudste kleuters en de eersteklassers stappen deze week in de teletijdmachine om samen een veelheid aan avonturen te beleven en op die manier de brug te bouwen tussen kleuterschool en lagere school.

Van al deze activiteiten kan je via onze website dagelijks een verslag lezen en wat foto's bekijken. Ik kijk er naar uit. Jullie ook?

Verder neemt juf Rit die een belangrijke administratieve bijdrage levert aan het project 'today a reader, tomorrow a leader' samen met de directeur deel aan een meeting van afgevaardigden van de vijf deelnemende scholen/landen aan dit project. Deze meeting vindt plaats in de school Pericot in Girona (Spanje).

Omdat zowel Rit als Joke, onze twee gezichten aan het onthaal en stemmen aan de telefoon, deze week deelnemen aan bovengenoemde activiteiten, zal het secretariaat niet permanent bemand/bevrouwd zijn. Juf Eline probeert dit op te vangen en verder worden telefoons doorgeschakeld naar de directie die zoveel als mogelijk vanop afstand zal helpen.

In K2 zullen twee stagiairs aan het werk zijn: juf Lore in klas K2a en juf Pauline in klas K2b.
Ook in de derde kleuterklassen zullen twee stagiairs verder hun strepen verdienen: juf Iris en juf Anneleen.

Op maandag gaan de kinderen van de tweede kleuterklas op schoolreis naar de Vroente in Kalmthout voor allerlei boeiende activiteiten in verband met de natuur.
De tweedeklassers ruimen de sporen van de eerste communie en vieren nog wat na.
3C heeft medisch onderzoek.

Dinsdag is er een evaluatievergadering van de werkgroep eerste ommunie.
De kinderen uit het brugproject bezoeken het domein van Bokrijk.

Donderdag schrijven we weer nieuwe kleuters in voor na de onderbreking van Ons-Heer-Hemelvaart.

Op vrijdag staat er in K3 een blotevoetentocht op het programma.

Noot: er was wat discussie over de schoenen met wieltjes die tegenwoordig erg in trek zijn bij de kinderen. We willen dit als school niet verbieden maar weeg dit als ouder goed af of dit voldoende veilig en gepast is om te dragen tijdens een volledige schooldag. Ook voor de groei van je kind is overdadig gebruik van deze wielschoenen zeker niet bevorderend.


No comments: