Sunday, October 18, 2015

19 oktober 2015

De week tegen het pesten is voorbij. Is nu alles koek en ei? Laat het ons hopen.
Maar zo naïef kunnen we natuurlijk niet zijn en we houden zeker de vinger aan de pols want zoals jullie ook op onze website kunnen lezen: wat ruzie en een beetje plagen horen bij het groot worden en bij het leven. Tegen pesterijen daarentegen zullen we op elk moment op een kordate manier optreden.

In het kader van de dag tegen armoede zamelen onze kleuters deze week speelgoed in voor hun minderbedeelde leeftijdsgenoten. Op de homepage van onze website vertelt Gloob (scrol naar onder) jullie hier meer over.
Maandagochtend arriveert onze collega Angel, directeur van 'escola Pericot' in Girona, Catalonië. Hij is er al langer op gebrand om te ontdekken op welke manier er bij ons wordt school gemaakt. Wel, hij zal vast niet zonder ideeën terugkeren. En onze leerkrachten kunnen al afspraken maken voor het tegenbezoek in het voorjaar in het kader van het Europese platform Erasmus+
De eersteklassers gaan zwemmen uiteraard.

Dinsdag zwemmen de tweede- en derdeklassers.

Op woensdag volgt juf Nicole een infovergadering over mentorship van stagiairs.
Meester Sander heeft een nascholing rond volksdansen.

Donderdag komen twee oud-leerlingen Thaïs en Maya wat assistentie geven om wat centen in het laatje te krijgen in het kader van hun zuiddag op het Spijker.
De tweede instapdag komt er aan. Tijd om onze nieuwe kleuters die twee en half werden, te registreren.
Meester Sander geeft weer fietsvaardigheid op de speelplaats.
De directeur vergadert met alle collega-directies van de Hoogstraatse basisscholen.
Juf Veronica vliegt met een beurs van Erasmus+ naar Rome voor een congres over het aanleren van vreemde talen aan jonge kinderen.

Vrijdag is nationale fietsdag.
De schoolfotograaf doet zijn jaarlijkse ronde.

No comments: